Haptotherapie

In het gedachtegoed van de haptonomie wordt de ontwikkelingsweg van de mens weergegeven vanuit het perspectief van het gevoelslevenEen vooral harmonische weg waarin een grote rol is toebedeeld aan de affectiviteit

In het algemeen is de mens voldoende toegerust de eigen levensweg te gaan. Soms lukt dat (tijdelijk) niet, na een lange periode van onder druk staan bijvoorbeeld, of na een ingrijpende gebeurtenis.

Je kunt dan opgesloten raken in jezelf en tot stilstand komen of juist het gevoel voor je grenzen kwijt zijn en geen richting meer ervaren.

Individuele Haptotherapie

Tijdens de individuele haptotherapie krijg je de mogelijkheid geboden te ontdekken wat jouw specifieke mogelijkheden en vermogens zijn om weer te kunnen gaan voelen hoe je voelt Het contact herstellen met jezelf en van daaruit met je omringende wereld. Er ontstaat weer beweging op maat.

Intake en opstellen plan

Na een kennismakingsgesprek volgt een verlengde intake waarin het ervaren van basis elementen van de haptotherapie centraal staat. Op basis hiervan wordt gezamenlijk een plan opgesteld.

Autonomie en authenticiteit zijn grondwaarden binnen de haptonomie. Zo krijgt de therapie kleur en vorm door de unieke inbreng van zowel therapeut als cliƫnt, naast herkenbaarheid als haptotherapie.

Verdere kernwoorden zijn: affectiviteit, transparantie, behoedzaamheid, mee-voelen, respect, afstemming, in beweging brengen.